OM wil hogere straf in Zoetermeerse zwavelzuurzaak

Redactie

Tegen de man die in 2011 in Zoetermeer zijn ex met zwavelzuur overgoot is donderdag in hoger beroep achttien jaar cel en tbs geëist. Justitie eiste in eerste aanleg nog zestien jaar en tbs, waarvoor de man ook veroordeeld is. De eis is nu hoger omdat de vrouw inmiddels zelfmoord heeft gepleegd en het OM moord aan de tenlastelegging heeft toegevoegd.

De nu 28-jarige man verminkte zijn ex-vriendin in augustus 2011 in haar slaapkamer. Hij schoor eerst haar haar af en gooide vervolgens tot twee keer toe zwavelzuur over haar heen. De vrouw, moeder van twee kinderen, raakte zwaar verminkt in haar gezicht. Ze onderging talloze operaties om weer op de been te komen. In februari vorig jaar pleegde ze zelfmoord.

Volgens justitie is het duidelijk dat het overgieten met zwavelzuur en de gevolgen daarvan in relatie staan met de dood van de vrouw. Het maakt niet uit of zij direct als gevolg van het letsel en de ernstige verminkingen is overleden of daartoe is 'gedwongen door de onmenselijke situatie', aldus het OM in Den Haag.