Nepagent biedt Castaignos aan bij Spurs

Frank (franklop)

Tottenham Hotspur heeft zich bijna ingelaten met een vals tussenpersoon, die beweerde het recht te hebben om te onderhandelen over een transfer van FC Twente-spits Luc Castaignos. Tottenham kwam er volgens The Daily Telegraph vrij snel achter dat het om een nepagent ging.

Moussa Dembele, die nu onder contract staat bij The Spurs, heeft namelijk dezelfde belangenbehartiger als Castaignos. Toen de club contact opnam met Twente, kreeg het te horen dat er geen tussenpersoon was ingeschakeld voor de transfer. De Engelsen hebben direct contact opgenomen met de wereldvoetbalbond FIFA om het incident aan te kaarten. Over hoeveel geld er tijdens de eerste gesprekken werd gesproken, is niet bekend.

Castaignos is aan een goed seizoen bezig bij FC Twente. De 21-jarige aanvaller scoorde in de eerste seizoenshelft elf competitietreffers. Daarvoor had hij negentien wedstrijden nodig. De jongeling transfereerde eerder naar het buitenland, maar dat liep uit op een teleurstelling. In één seizoen maakte hij zes opwachtingen voor Internazionale. Eén van de zes keer mocht hij beginnen als basisspeler.

Castaignos verdiende zijn transfer naar Italië aan een uitstekend seizoen bij Feyenoord. Als 18-jarige nam hij de Rotterdammers op sleeptouw door aan de lopende band te scoren. In één seizoen trof hij vijftien keer doel.