Verdachte zaak Van den Hurk niet terug naar kliniek

Harry

De 46-jarige tbs'er die wordt verdacht van de moord op Nicole van den Hurk gaat niet terug naar de tbs-kliniek waar hij wordt behandeld. De rechtbank in Den Bosch heeft woensdagmiddag bepaald dat de Helmonder drie maanden vast blijft zitten in het huis van bewaring.

Advocaat Job Knoester laat weten dat hij tegen de beslissing in beroep gaat. Hij verwacht dat dit binnen enkele weken zal dienen.

Het Openbaar Ministerie in Den Bosch eiste eerder deze week dat de Helmonder een jaar langer tbs moet krijgen. De eis voor de verlenging van de tbs stond al op de agenda en staat los van de moordzaak.

De 46-jarige man werd in 2001 veroordeeld tot drie jaar cel en tbs met dwangverpleging voor de gewelddadige verkrachting van een 20-jarige vrouw uit Valkenswaard. De tbs zou een jaar geleden voor het laatst zijn verlengd. Over twee weken bepaalt de rechtbank of de tbs ook daadwerkelijk wordt verlengd.

De Helmonder werd eerder deze maand aangehouden voor betrokkenheid bij de moord op Van Den Hurk. Hij werd opgepakt na een dna-match. Van den Hurk werd op 22 november 1995 dood gevonden in Lierop.