Pavlyuchenkova verslaat Schiavone in Parijs

Maarten (rubbereend)

Anastasia Pavlyuchenkova heeft ten koste van de Italiaanse Francesca Schiavone de tweede ronde van het WTA-toernooi in Parijs bereikt. De 22-jarige Russin was met 1-6, 6-4 en 6-1 te sterk voor de Roland Garros-kampioene van 2010. Haar volgende tegenstandster is de Zweedse Johanna Larsson of Carla Suárez Navarro uit Spanje.

Klara Zakopalova rekende in haar openingspartij af met thuisspeelster Caroline Garcia, die een wildcard had ontvangen. Het werd 7-6 (4) en 6-2 voor de Tsjechische. Ze stuit in haar tweede partij in de Franse hoofdstad op Angelique Kerber. De als vierde geplaatste Duitse had in de eerste ronde een bye. Kiki Bertens strandde in Parijs al in de kwalificaties.

In het Thaise Pattaya drong Sabine Lisicki door tot de tweede ronde. De als eerste geplaatste Duitse versloeg Donna Vekic uit Kroatië met 7-5, 2-6 en 6-4. Lisicki, vorig jaar verliezend finaliste op Wimbledon en de huidige nummer vijftien van de wereld, neemt het nu op tegen de Tsjechische Andrea Hlavackova.

De Chinese Shuai Peng (8) ontdeed zich van Patricia Mayr-Achleitner uit Oostenrijk met 6-1 en 7-6 (1). Voor Bethanie Mattek-Sands, de nummer zeven van de plaatsingslijst, viel het doek al in de eerste ronde. De Amerikaanse verloor met 6-2 en 6-4 van Karolina Pliskova uit Tsjechië.