Van der Vaart luidt noodklok bij HSV

Maarten (rubbereend)

Het gaat niet goed met Hamburger SV. Afgelopen weekeinde verloor de ploeg kansloos in eigen huis van Schalke 04. Rafael van der Vaart vreest het ergste. De nederlaag betekende dat HSV afzakte naar de zestiende plaats in de Bundesliga.

Aan het einde van het seizoen verplicht deze positie de club tot het spelen van een promotie/degradatieduel met de nummer drie uit de 2. Bundesliga. Die Rothosen wonnen eind november voor het laatst in de Bundesliga. Wat volgde waren een gelijkspel en vier nederlagen. De ploeg van trainer Bert van Marwijk maakte daardoor een vrije val op de ranglijst.

Volgens sterspeler en aanvoerder Rafael van der Vaart moet men in Hamburg rekening houden met het ergste. "Als dit nog langer duurt, dan is degradatie mogelijk. Iedereen is heel erg teleurgesteld", aldus de Oranje-international tegen Bild.

"Het wordt steeds onrustiger bij de club en dat doet pijn", zegt de oud-Ajacied. Van der Vaart kwam in de zomer van 2012 juist terug naar Hamburg om de club weer uit het slop te trekken. Anderhalf jaar later zijn de problemen nog altijd aanwezig.

Na de 0-3 van Schalke stroomde het stadion in Hamburg leeg. Van der Vaart had wel begrip voor deze fans. "Ik had denk ik hetzelfde gedaan. Ik vond het nog vrij beleefd wat ze deden."