Damrak sluit opnieuw met verlies

Chuck-N0rr1s

De Amsterdamse beurs is maandag met verlies aan de nieuwe handelsweek begonnen, terwijl vorige week ook al werd afgesloten met een verlies van 3,5 procent voor de AEX. Bij het klinken van de slotgong noteerde de AEX 0,8 procent lager op 390,79 punten. Daarmee deed Amsterdam het slechter dan de omringende beurzen. De Duitse beurs leverde 0,3 procent in en de Franse beurs 0,4 procent.

In de AEX wist slechts een handjevol aandelen hoger te sluiten. De winsten waren echter mager. Zo was Fugro met een dagwinst van 0,3 procent de grootste stijger. Bij de dalers ging Imtech aan kop. De technische dienstverlener werd 3,1 procent minder waard, zonder aanwijsbare aanleiding.

Ook Ziggo had een slechte dag met een verlies van 2,9 procent op 32,30 euro nadat Liberty Global een bod uitbracht op de kabelaar van 34,53 euro. Het bod is echter slechts voor elf euro in contanten en voor de rest in aandelen Liberty Global.

In een vlakke AMX ook overwegend rood op de borden. Het grootste verlies kwam voor rekening van Tomtom met 3,9 procent. Een directe aanleiding voor het verlies ontbrak.

In tegenstelling tot Tomtom hadden BAM en Eurocommercial Properties wel een goede dag. De bouwer werd 1,4 procent meer waard na positieve woorden door ABN AMRO en het vastgoedfonds steeg na een koopaanbeveling door Goldman Sachs met 1,5 procent.

Bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten noteerde de Dow Jones Index vlak op 15.873,59 punten. De breder samengestelde S&P500 Index leverde 0,4 procent in en techbeurs Nasdaq koerste 0,9 procent in het rood.