Microsoft koopt Gears of War-franchise

Microsoft heeft de rechten voor de Gears of War-franchise van Epic Games gekocht. Het bedrijf uit Redmond heeft tevens aangekondigd dat er een nieuwe Gears-game in ontwikkeling is bij Black Tusk. Hoeveel geld gemoeid is met de overname is niet bekendgemaakt.

Black Tusk is een nieuwe Canadese first-party studio van Microsoft. Op de E3 2013 werd een teaser getoond van een spion-achtige game van de hand van Black Tusk. Phil Spencer, baas van Microsoft Game Studios, zegt daar nu het volgende over:
"The thing we showed at E3 last year, it was something that was done in Unreal and more of a concept piece."

Dit is op zijn minst vreemd, want zo werd die spion-game niet gepresenteerd. Mike Crumps, studio manager van Black Tusk zei iets langer dan een jaar geleden nog dat de studio bezig was met een nieuwe IP. “What that means is we are working on Microsoft’s next big entertainment franchise. We’re not working on an existing franchise, we’re looking to build the next Halo here in Vancouver, for example, which is really exciting. We are building something from the ground up. We have been officially green-lit by Microsoft executives to go ahead with the project that we’re on.”

Het lijkt erop dat die game ten behoeve van een nieuwe Gears of Wars opzij is gezet.