Velthuizen: "Hebben nog veel te leren"

Pino112

Vitesse verspeelde zondag twee punten tegen rivaal N.E.C. Nijmegen. Keeper Piet Velthuizen baalde van het gelijkspel in de GelreDome. Velthuizen (27) vond dat de Arnhemmers het puntenverlies aan zichzelf hadden te wijten. "Wij zijn een topclub in wording en dit keer zag je vooral de 'in wording'", zei de keeper van de nummer twee van de Eredivisie tegen Metro.

"Als wij al een topteam zouden zijn, hadden we dit zakelijk uitgespeeld, de 2-0 gemaakt en dan was het klaar geweest. Dan zie je vandaag dat we nog veel te leren hebben", aldus Velthuizen. De Nijmegenaar kon in de tweede helft niet voorkomen dat Michael Higdon de gelijkmaker scoorde voor N.E.C..

Trainer Peter Bosz hoopte met invallers Bertrand Traoré en Zakaria Labyad nog voor de winst te gaan, maar de thuisploeg kwam, na het doelpunt van Dan Mori voor rust, niet meer tot scoren. "Als je dan zoveel mensen voor de bal hebt, moet je hopen dat ze bij N.E.C. ook foutjes maken en dat gebeurde gelukkig."

"Maar eigenlijk is Vitesse hier te goed voor. Vandaag hebben we niet laten zien wat we kunnen en dat moeten we ons kwalijk nemen. Daar moeten we maar eens goed over praten", besluit Velthuizen. Komende vrijdag gaat Vitesse op bezoek bij concurrent Feyenoord.