Afellay: "Een droom om weer terug te zijn"

Pino112

Ibrahim Afellay maakte zondagavond in de wedstrijd tegen Málaga zijn rentree in het shirt van Barcelona na een afwezigheid van bijna twee jaar.

De Nederlandse middenvelder annex aanvaller stond ruim een jaar aan de kant met een chronische peesblessure in zijn rechterbovenbeen. "Een droom om weer terug te zijn. Ik ben sinds een paar dagen volledig fit verklaard, dus ik heb nog wel meer training nodig om beter te worden. Het gaat elke dag beter."

In de 87ste minuut was Afellay bij een 3-0 voorsprong de vervanger van Alexis Sánchez. De Nederlandse international betrad het veld onder luid applaus. "Het was maar een gewone wedstrijd, maar wel een heel belangrijke dag voor mij. Die staande ovatie was helemaal te gek", aldus Afellay tegenover diverse media.

Of Afellay dit seizoen nog vaker in het shirt van Barcelona te zien zal zijn valt te betwijfelen. Hij heeft geen uitzicht op een vaste basisplaats. Voor de middenvelder is het zaak om zo veel mogelijk minuten te maken en die kans lijkt hij niet te krijgen in Camp Nou. Eerder gaf de clubleiding van Barcelona nog aan dat zij niet nadenken over een eventueel verhuur.

Aanstaande woensdag speelt Barcelona opnieuw een wedstrijd. Dan komt Levante op bezoek in kader van de Copa del Rey.