Van Calker in vorm, Arndt wint World Cup

heywoodu

Bobsleeër Edwin van Calker heeft bij de laatste World Cup, in Königssee, zijn beste resultaat van het seizoen laten zien. Vooral dankzij een zeer sterke tweede run kwam hij tot de zevende plek. De wedstrijd telde ook als Europees kampioenschap, daarin werd hij vijfde.

De wedstrijd werd gewonnen door de Amerikaan Steven Holcomb, die voor de twee runs 0,09 seconden minder nodig had dan de Zwitser Beat Hefti. Derde werd Lyndon Rush uit Canada, maar hij moest al 0,30 seconden toegeven. De Europese titel ging, evenals een dag eerder in de tweemansbob, naar Hefti. John James Jackson uit Groot-Brittanië werd tweede, voor Francesco Friedrich uit Duitsland.

Na de eerste run stond Van Calker, samen met remmers Bror van der Zijde, Yannick Greiner en Arno Klaassen, nog op de gedeeld tiende plaats, maar in de tweede afdaling liet hij eindelijk zien wat hij waard is. Met een vrijwel foutloze run slaagde hij erin om drie plekken te stijgen. Uiteindelijk bleek zijn tijd in de tweede run zelfs de snelste van iedereen. Holcomb en Hefti moesten respectievelijk één en drie honderdsten toegeven op de Nederlander. De Duitser Maximilian Arndt werd achtste en kon daarmee de World Cup afsluiten als winnaar.