Schansspringer Damjan pakt eerste zege

heywoodu

Schansspringer Jernej Damjan heeft in Sapporo de eerste individuele World Cup-zege uit zijn carrière geboekt. De Sloveen wist het beste te profiteren van de opwaartse wind en bleef zijn landgenoten Peter Prevc en Robert Kranjec voor.

Na de eerste ronde gingen de Oostenrijker Andreas Kofler en Jan Matura uit Tsjechië gedeeld aan de leiding. Damjan stond op de derde plek, voor Michael Neumayer en Mikhail Maksimochkin. Topfavoriet Prevc, een dag eerder met afstand de beste, kwam niet verder dan plek negen.

In de tweede ronde was het Prevc die de leiding nam dankzij een sterke sprong. Kranjec kwam er bij in de buurt, maar het was niet genoeg om Prevc in te halen. Damjan slaagde daar wel in en passeerde beide landgenoten. Kofler en Matura konden hun resultaat van de eerste ronde niet herhalen en vielen zelfs van het podium. Nadat een dag eerder Prevc en Damjan al voor het eerste Sloveense één-tweetje ooit zorgden, was nu voor het eerst zelfs het voltallige podium Sloveens. Met zijn tweede plaats breidt Prevc zijn voorsprong in de World Cup opnieuw uit ten opzichte van de afwezige Kamil Stoch en Gregor Schlierenzauer.