Goede gevoel terug bij Van Calker

Olga Kroeders

Edwin van Calker is blij met zijn achtste plek bij het Europees kampioenschap bobslee in de tweemansbob. "Het goede gevoel is weer terug. De starttijden waren naar behoren en de afdalingen waren degelijk. We gaan met vertrouwen richting Sochi", zei hij zaterdag.

Woensdag kreeg Van Calker te horen dat hij door NOC*NSF werd aangewezen voor een startplek bij de Olympische Spelen op de tweemansbob, ondanks dat hij niet voldeed aan de nationale eisen. "Daar zijn wij bijzonder blij mee. We wilden het op eigen kracht doen, maar de tweemansbob bleef achter. We hebben tot het einde geknokt en dat het niet lukt op eigen kracht is een flinke teleurstelling."

Meedoen met de tweemansbob in Sochi betekent dat Van Calker extra afdalingen kan maken. "Zo leer je de baan toch beter kennen. Vooral met het oog op de viermansbob is het van belang dat we ook starten in de tweemansbob."

De resultaten in de tweemansbob bleven ook achter omdat de remmers van Van Calker, Bror van der Zijde en Sybren Jansma, kampen met blessures. "We hebben het zwaar gehad. We hebben veel moeten stoeien met verschillende remmers, omdat er vaak blessures waren, maar daar moet je maar mee dealen. Bror is weer inzetbaar en het is te hopen dat Sybren weer honderd procent inzetbaar is bij de Spelen. In Sochi kijken we wel welke remmer het beste kan starten bij de tweemansbob."