Schansspringer Prevc grijpt macht

heywoodu

Schansspringer Peter Prevc heeft in Sapporo zijn tweede individuele overwinning van het seizoen geboekt. Bij afwezigheid van onder meer Gregor Schlierenzauer en Kamil Stoch greep de Sloveen en passant ook de leiding in de World Cup.

Na de eerste ronde ging Prevc al ruim aan de leiding. Zijn landgenoot Jernej Damjan stond op gepaste afstand tweede, voor Andreas Kofler uit Oostenrijk. Ook in de tweede ronde was Prevc met afstand de beste. Kofler viel terug naar de zesde plaats en werd ingehaald door de Japanner Daiki Ito en de Sloveen Robert Kranjec, die vijfde en vierde werden.

De derde plek ging naar de 41-jarige Japanner Noriaki Kasai, die al zijn derde podiumplek van de maand pakte. Damjan kon zijn tweede plek vasthouden. Voor de Sloveen was het de eerste keer sinds februari 2008 dat hij individueel op het podium stond. Prevc neemt door zijn overwinning de leiding in de World Cup over van de Pool Kamil Stoch, Gregor Schlierenzauer staat nu derde. Ook Kasai kon een plek winnen en staat op de vijfde plek.