Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 4

Peter Breuls

Het is een bescheiden filmweek; het langverwachte Ender's Game komt eindelijk uit en een awardsfavoriet met Matthew McConaughey is de andere grote titel. Mocht je van horror houden, dan is Devil's Due misschien iets voor je. En als je van Franse of Duitse films houdt, zit je ook gebakken.

Ender's Game

Ender’s Game, gebaseerd op het gelijknamige boek van Orson Scott Card, gaat over de getalenteerde jongen Ender (Asa Butterfield) die naar een geavanceerde trainingsschool in de ruimte wordt gestuurd. Daar wordt hij samen met andere kinderen getraind voor een naderende aanval van een buitenaards ras.

Dallas Buyers Club

Ron Woodroof wordt ontslagen uit het ziekenhuis wanneer bij hem aids wordt geconstateerd. De dokters geven hem nog één maand te leven, maar Ron accepteert dit niet. Hij begint met het smokkelen van illegale alternatieve medicijnen om zichzelf en zoveel mogelijk andere aidspatiënten een betere kans te geven. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal over het gevecht van één man tegen de macht en corruptie van de ‘Food and Drug Administration’ van de Amerikaanse regering.

Devil's Due

Na een lange, mysterieuze nacht tijdens hun huwelijksreis wordt een pasgetrouwd stel eerder dan gepland geconfronteerd met een zwangerschap. Wanneer de echtgenoot de hele ervaring voor het nageslacht op video besluit vast te leggen, begint hij vreemd gedrag op te merken bij zijn vrouw. Aanvankelijk schrijven zij het gedrag toe aan zenuwen, maar naarmate de maanden verstrijken, wordt het duidelijk dat de duistere veranderingen in haar lichaam en geest een meer sinistere oorsprong hebben.

Venus In Fur

Roman Polanski’s Venus in Fur is het intrigerende verhaal tussen een actrice en een regisseur. Actrice Vanda (Emmanuelle Seigner) is er van overtuigd dat ze perfect is voor de hoofdrol in de nieuwe productie van regisseur Thomas (Mathieu Amalric) en doet er alles aan om hem hiervan te overtuigen…

Die Andere Heimat - Chronik Einer Sehnsucht

In Die andere Heimat: Chronik einer Sehnsucht behandelt Reitz de vroeg negentiende eeuwse geschiedenis van het fictieve dorp Schabbach, aan de hand van belevenissen van de inwoners van het dorp. In die periode was de armoede op het platteland drukkend en voor de Pruisische dorpelingen lonkte het nieuwe beloofde land, Brazilië.

Allemaal te zien vanaf vandaag!