Barça moet aankoop Neymar verantwoorden

Maarten (rubbereend)

De Spaanse rechtbank neemt de zomertransfer van Neymar naar FC Barcelona onder de loep. De rechter beschouwt de overgang van Neymar niet als zuivere koffie. Er komt een hoorzitting waarin vertegenwoordigers van Barça moeten uitleggen hoe de vork in de steel zit.

De Spaanse rechtbank beoordeelt vervolgens of er geld is verduisterd, meldt NOS. Neymar kwam in de zomerstop over van Santos voor 57,1 miljoen euro. Barcelona weigerde vervolgens om details uit het contract prijs te geven. Veertig miljoen euro zou in de portemonnee van Neymar's vader, die eigenaar is van een maatschappij, zijn gestroomd.

Volgens El Mundo, een Spaanse krant, ligt het werkelijke transferbedrag voor Neymar veel hoger. Barça zou in totaal 95 miljoen euro hebben betaald voor de komst van het Braziliaanse wonderkind.

Neymar was jarenlang een gewild transfertarget voor Europese topclubs. Afgelopen zomer trok Barcelona, ondanks tegenstribbelen van de president van Santos, dan toch aan het langste eind. De Catalanen gaven bij monde van clubpresident Sandro Rosell al vaker aan dat het bewijzen heeft van een eerlijke transfer.

Barça heeft momenteel weinig te genieten van de international. Neymar staat in ieder geval enkele weken aan de kant vanwege een blessure.