Mogelijk asbest vrijgekomen bij brand Panningen

Redactie

Bij een brand in het Limburgse Panningen is mogelijk asbest vrijgekomen. De brand woedde in een houtverwerkingsbedrijf en een hondenkennel. Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen. Ook de honden hebben de brand overleefd, meldt een woordvoerder van de brandweer.

De hulpdiensten kregen rond 20.00 uur een melding binnen over de brand aan de Ninnesweg. De brand is door nog onbekende oorzaak ontstaan in het houtverwerkingsbedrijf, dat aan de hondenkennel vastzit. Het vuur sloeg over naar de kennel, waarin zo'n vijftien honden zaten. De eigenaren van de kennel wisten verschillende honden te redden. Brandweermannen haalden circa zeven honden uit de kennel. De dieren zijn elders ondergebracht.

Omstreeks 21.45 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Het bedrijf en de kennel kunnen als verloren worden beschouwd. In het houtverwerkingsbedrijf lag een flinke hoeveelheid hout. Die is voor een groot deel verwoest.

Vanwege het mogelijk vrijkomen van asbest en de rookontwikkeling die bij het vuur kwamen kijken, zijn diverse wegen afgezet. Onderzocht wordt nog of inderdaad asbest is vrijgekomen. Verder zijn geen schadelijke stoffen vrijgekomen, anders dan de stoffen die bij een gewone brand al vrijkomen.