Brands blij met concurrentie: "Dit is PSV, geen Willem II"

Maarten (rubbereend)

De komst van Bryan Ruiz is niet met louter applaus ontvangen bij PSV. Diverse talentvolle aanvallers dreigen buiten beeld te geraken. Met name voor Zakaria Bakkali, Florian Jozefzoon en Luciano Narsingh is het aantrekken van Ruiz slecht nieuws.

Het drietal bestiert net als de Costa Ricaan de rechterflank, en zal het met minder speeltijd moeten stellen. Technisch manager Marcel Brands maakt zich echter geen zorgen. Volgens de bestuurder is de hevige concurrentie inherent aan de grootte van de club. "Natuurlijk zullen ze dit niet leuk vinden, maar concurrentie hoort bij een topclub. Het is hier PSV, geen Willem II", zegt hij stellig tegenover Voetbal International.

Voor Bakkali zijn de zorgen groot. Het Belgische toptalent dreigt tussen wal en schip te vallen. Omdat een regel voorschrijft dat een speler na vijftien wedstrijden in de hoofdmacht niet meer voor het beloftenteam mag uitkomen, kan Bakkali speelminuten in de Jupiler League vergeten.

Jozefzoon komt in dat opzicht goed weg. De van RKC Waalwijk overgekomen flankspeler heeft veertien competitieduels achter zijn naam, en mag dus nog wel voor Jong PSV in actie komen.

Narsingh heeft hele andere zorgen aan zijn hoofd. De rappe rechtsbuiten was lange tijd uit de roulatie als gevolg van een zware knieblessure, maar timmerde de voorbije weken weer aan de weg richting volledig herstel. Nu Ruiz zijn plek inneemt, dreigt hij het WK te moeten missen.

"Luciano is nog steeds niet honderd procent na zijn kruisbandblessure, dat beseft hij zelf ook", countert Brands. "Hij weet dat hij ernaar moet streven om in het tweede gedeelte van de tweede seizoenshelft weer top te zijn. Daar moet hij nu naartoe groeien."