Forlan duikt op in Japanse competitie

Frank (franklop)

Diego Forlan heeft een contract getekend bij Cerezo Osaka, een club die uitkomt op het hoogste Japanse niveau. De aanvaller zat zonder club sinds zijn vertrek bij het Braziliaanse Internacional. Verschillende Amerikaanse clubs hoopten hem vervolgens in te lijven, maar visten achter het net. Forlan hoopt in Japan de kansen op het WK voetbal in Brazilië te vergroten, meldt Foot Mercato.

De 34-jarige spits geeft een enorme kwaliteitsimpuls aan de voorhoede van Cerezo Osaka, één van de opkomende clubs in de hoogste competitie van Japan. Hij is met de club een verbintenis overeengekomen waarmee hij tot december van dit jaar vastligt.

Forlan was jarenlang de aanvalsleider van Atletico Madrid. De international van Uruguay stapte in de nadagen van zijn Europese carrière over naar Internazionale, waar hij een stuk minder aan de bak kwam. Daarom besloot hij terug te keren naar Zuid-Amerika, waar Internacional hem voor twee jaar inlijfde.

Bij Internacional kon Forlan niet de indruk maken die van hem werd verwacht. In zijn eerste seizoen scoorde hij vijf keer in negentien wedstrijden. In 2013 presteerde hij beter met veertien doelpunten in achtentwintig wedstrijden. Desalniettemin liet hij zijn contract deze winter ontbinden.