Balotelli: "Ik zie een beetje Mourinho in Seedorf"

Maarten (rubbereend)

Mario Balotelli heeft veel vertrouwen in AC Milan-trainer Clarence Seedorf. De spits vergelijkt de Nederlander zelfs met José Mourinho. Seedorf werd vorige week aangesteld als nieuwe trainer van AC Milan.

Bij zijn eerste wedstrijd pakte Milan gelijk drie punten tegen Hellas Verona (1-0), door een rake strafschop van Balotelli. De aanvaller laat in een interview met Chi weten dat hij vertrouwen heeft in de Nederlandse coach. "Hij was een groot kampioen als speler. Hij heeft alles gewonnen wat er te winnen valt, dus ik denk dat we veel vertrouwen in hem kunnen hebben."

Balotelli ziet in Seedorf trekjes van een topcoach met wie hij samenwerkte. "Ik zie bij Seedorf dezelfde vastberadenheid als bij José Mourinho. Ze hebben beiden een enorme wil om te winnen", aldus de 21-jarige Italiaans international.

Seedorf volgde met zijn aanstelling de ontslagen Massimo Allegri op. Balotelli wenst zijn voormalig trainer alle succes toe. "Allegri was een goede trainer. Hij werd kampioen met Milan en ik hoop dan ook dat hij het goed doet tijdens de rest van zijn carrière."

"Maar nogmaals: ik denk dat Seedorf het ook goed gaat doen. Hij is natuurlijk al bekend met de omgeving en zal zeker weten op welke spelers hij kan bouwen", besluit Balotelli. Milan mag woensdagavond weer aan de bak, wanneer Udinese in de Coppa Italia wacht.