Gevluchte moordenaar jaar extra brommen

Redactie

Een 45-jarige man uit Breda die in 2001 twee broers vermoordde, moet een jaar langer de cel in. Hij nam vorig jaar de benen tijdens zijn proefverlof. De rechtbank in Breda neemt hem dat zeer kwalijk.

De man werd in 2003 veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar, met aftrek van voorarrest. Hij zat inmiddels in de laatste fase van zijn straf en zou bij goed gedrag in september vrijkomen. In juli keerde de man echter niet terug van verlof. Hij werd bijna een maand later in Oostenrijk aangehouden.

De officier van justitie wilde in eerste instantie dat de man zijn volledige straf zou uitzitten, maar vroeg uiteindelijk om anderhalf jaar extra.

De rechtbank maakte daar woensdag een jaar van in verband met de persoonlijke omstandigheden waardoor de man niet terugkeerde. De rechter neemt het de man wel kwalijk dat hij niet terugkwam met het oog op 'de veiligheid van de maatschappij'.

De man schoot in mei 2001 in Breda de tweelingbroers Rob en Eric Driessen dood. Volgens de crimineel waren de broers verantwoordelijk voor een aanslag waarbij zijn vriendin gewond was geraakt.