Clasie: "We hunkeren naar een prijs met Feyenoord"

Maarten (rubbereend)

Nog nooit won Jordy Clasie met Feyenoord in de Amsterdam ArenA. De middenvelder van de Rotterdammers hoopt vanavond dan ook op een primeur in de kwartfinale van de KNVB Beker.

"Dat is tot dusver niet gelukt, maar hopelijk komt daar nu verandering in", zegt Clasie op de officiële clubwebsite van Feyenoord. "Het is een groot verschil is dat we deze wedstrijd niet thuis spelen, want in De Kuip hebben we altijd vijftigduizend supporters achter ons die ons naar voren schreeuwen. Het is aan ons om het nu ook in een uitwedstrijd te laten zien. Dat willen we allemaal heel graag, ook omdat we hunkeren naar een prijs met Feyenoord."

In aanloop naar het duel van vanavond tankte Feyenoord zondag vertrouwen. Op bezoek bij FC Utrecht won de ploeg van Ronald Koeman met 2-5 en speelde de ploeg een goede wedstrijd. "Afgelopen zondag hebben we goed gespeeld, maar die wedstrijd telt nu niet meer. Het is aan ons om het vertrouwen en de durf uit dat duel mee te nemen naar Amsterdam."

Bij winst plaatst Feyenoord zich voor de halve finale. "De winnaar van deze wedstrijd zal waarschijnlijk de favoriet zijn om de beker te gaan winnen, maar garanties heb je nooit. Voor ons geldt dat als we dit toernooi willen winnen, we elke tegenstander moeten kunnen verslaan."

"Ajax speelt al een aantal jaar op rij verzorgd voetbal, dat is een compliment voor hun trainer. Aan de andere kant moeten wij naar onszelf kijken. We moeten daar goed zijn als team, zeker in verdedigend opzicht zullen we niet te veel ruimtes weg moeten geven. Als we daarnaast ons eigen spel spelen en kunnen laten zien wat we afgelopen zondag hebben laten zien, dan kunnen wij daar winnen", aldus Clasie.