[Copa del Rey] Real Madrid wint eerste slag van Espanyol

Boris (borisz)

Real Madrid heeft een goede uitgangspositie verworven in de kwartfinale van de Copa del Rey. De ploeg won op bezoek bij Espanyol met 0-1 door een goal van Karim Benzema. Trainer Carlo Ancelotti kwam voor het duel in Barcelona met een opvallende opstelling, want zowel Cristiano Ronaldo, als Gareth Bale als Ángel Di Maria stonden in de basis.

De Argentijn bezette de plek achter de spits, al wisselden de aanvaller veelvuldig van positie. De thuisploeg kreeg echter de eerste grote kans van de wedstrijd, via aanvaller Pizzi. Sergio Garcia omspeelde enkele Real-verdedigers en trok de bal terug op de Portugese spits. Zijn schot ging echter over het doel van Iker Casillas, waarna Real Madrid direct antwoordde.

Luka Modric speelde Ronaldo aan op de rand van de zestien en de Gouden Bal-winnaar vuurde met rechts op het doel van Espanyol. Doelman Kiko was reeds verslagen, maar kreeg hulp van de paal. Na 25 minuten spelen was het wel raak. Álvaro Arbeloa gaf een voorzet op Bale, die ineens doortikte naar Benzema. De Fransman kon hierdoor van dichtbij inkoppen en zette Real op voorsprong.

Espanyol drong vervolgens na rust aan, maar de verdediging van Real hield prima stand. Pizzi kreeg opnieuw kansen, maar zijn kopballen werden gered door Casillas. De Madrilenen kregen ook goede kansen om de score uit te bouwen, via afstandschoten van Ronaldo.

Doelpunten vielen er echter niet meer, ondanks dat Espanyol in de slotfase flinke druk zette. Real Madrid heeft zo een prima uitgangspositie voor de return, die volgende week in Bernabéu op het programma staat.