Telegraaf ook naar tabloidformaat

Redactie

De Telegraaf gaat aan het einde van dit jaar over op tabloidformaat. De krant is daarmee het laatste landelijke dagblad die het originele broadsheetformaat vaarwel zegt. Dat heeft de krant dinsdag bekendgemaakt.

De introductie van de vernieuwde Telegraaf volgt in het vierde kwartaal. Voor de vaste lezer is het tabloidformaat niet helemaal nieuw. Zo verschijnt het katern Telesport op maandag al in het klein en ook in het weekeinde zijn er bijlages in tabloid.

"Wij zijn al een tijd bezig met de voorbereidingen voor tabloid en we weten nu zeker dat we de ijzersterke journalistieke formule van De Telegraaf nog beter tot zijn recht komt op tabloid", stelt hoofdredacteur Sjuul Paradijs.

De Telegraaf is al jaren bezig met plannen om de krant om te zetten naar tabloidformaat. Tot nu toe durfde de redactie het nog niet aan vanwege de vrees voor een daling van advertentie-inkomsten.

De krant geeft verder de zondagseditie een tweede leven als digitale versie. De herverschijning komt vijf jaar nadat De Telegraaf stopte met de papieren krant op de zevende dag van de week. Destijds waren de druk- en de bezorgkosten van de populaire zondagkrant te hoog. Het gaat om een experiment dat tot half juli duurt.

Het dagblad gaat verder digitale edities doordeweeks al om 23.00 uur online plaatsen en gaat ook een digitale avondeditie maken.