[Coppa Italia] AS Roma knikkert Juve uit beker

Boris (borisz)

AS Roma heeft de halve finale van de Coppa Italia bereikt. Kevin Strootman was met een assist belangrijk bij de enige treffer van de wedstrijd. Juventus werd zo met 1-0 verslagen. Juventus heeft in de Serie A een flinke voorsprong op AS Roma, dus de inzet van deze kwartfinale van de Coppa Italia was misschien wel meer dan een plek bij de laatste vier.

De Romeinen konden bij winst een tik uitdelen aan de Bianconeri, die wellicht doorwerkt naar de competitie. De wedstrijd in Stadio Olimpico was van hoog niveau, maar beide ploegen hadden moeite om een opening te vinden. Bij Roma stond Kevin Strootman uiteraard in de basis en ook voor clubicoon Francesco Totti was een plek bij de eerste elf ingeruimd. Beide spelers kregen een kans op de openingstreffer. Strootman kwam een teenlengte tekort om een voorzet van Torosidis in te tikken, terwijl Totti een volley met links net naast het doel zag verdwijnen.

Na de pauze deed Juventus meer van zich spreken. Veel grote kansen leverde dit niet op, maar de spanning in het duel nam toe. Roma-trainer Rudy Garcia besloot spelmaker Miralem Pjanić in de ploeg te brengen en dat had succes. De Romeinen trokken de wedstrijd naar zich toe en tien minuten voor tijd kwamen ze op voorsprong.

Juve-middenvelder Mauricio Isla kree in de 77e minuut een kans om te schieten, maar mikte naast. Vervolgens was het Roma dat op voorsprong kwam en Strootman speelde een belangrijke rol. Pjanić pikte de bal op het middenveld op en dribbelde richting de zestien. De Bosniër gaf de bal op links mee aan Strootman, die met een bekeken balletje Gervinho bereikte. Van dichtbij tikte de Ivoriaan de bal achter doelman Storari en bracht hij Olimpico in extase.

Antonio Conte probeerde het nog door Carlos Tévez in te brengen, maar veel haalde het niet uit. Roma hield de poorten dicht en kon de score via een schot van Gervinho zelfs nog uitbouwen. Dat gebeurde niet, maar de Giallorossi plaatsten zich wel voor de halve finale van de Coppa Italia.