Allegri genoemd als nieuwe trainer Monaco

Maarten (rubbereend)

Claudio Ranieri lijkt niet zeker van zijn baan bij AS Monaco. De club zou volgend seizoen de Champions League in willen met Massimiliano Allegri aan het roer.

Monaco schoot na de promotie naar de Ligue 1 direct naar de top van de competitie. De club strijdt met Paris Saint-Germain en OSC Lille om het landskampioenschap. De kans is groot dat de Monegasken komend seizoen Champions League-voetbal veiligstellen.

Volgens Chi staat Allegri bovenaan het lijstje van eigenaar Dmitri Rybolovlev om Ranieri aan het einde van dit seizoen te vervangen. Het contract van laatstgenoemde oefenmeester loopt weliswaar door tot medio 2015, maar de eerste gesprekken tussen Allegri en het bestuur van de club zouden al hebben plaatsgevonden.

Monaco wachtte naar verluidt eerst af tot de Italiaanse coach zou vertrekken bij AC Milan. Dat gebeurde een week geleden, na aanhoudende teleurstellende prestaties. Tegenwoordig zit Clarence Seedorf op de stoel van de voormalig profvoetballer.

Allegri schopte het dit seizoen met Milan niet verder dan de elfde plaats. Hij werkte bij een uitgekleed team, dat na het vertrek van Zlatan Ibrahimovic en Thiago Silva niet meer op het oude niveau terugkeerde. Na de 4-3 nederlaag bij promovendus Sassuolo was de maat voor de directie vol.