'Clubs uit rechterrijtje melden zich voor Lurling'

Maarten (rubbereend)

Anthony Lurling vertrekt naar alle waarschijnlijkheid nog deze transferperiode bij NAC Breda. Naar verluidt hebben meerdere clubs zich al gemeld bij de aanvaller. Lurling werd door trainer Nebojsa Gudelj buiten de selectie gelaten voor het duel met AZ.

De ervaren aanvaller kon hier niet mee leven en stuurde aan op een vertrek. Lurling wil het komende halfjaar aan voetballen toekomen en wil dat doen bij een andere club. "Ik ben 36 jaar. Ik heb geen zin om de rest van mijn loopbaan op de tribune te zitten", aldus Lurling tegenover Voetbal International. "Dus als dat mijn vooruitzicht is bij NAC, ga ik liever weg. Ik ben een liefhebber en wil altijd voetballen. Ik ben geen type dat werkloos wil toekijken."

Volgens het weekblad hebben een aantal clubs zich al gemeld bij de zaakwaarnemer van Lurling. Welke clubs dat zijn wil de voormalige aanvaller van FC Den Bosch en Feyenoord niet aangeven. Bronnen hebben tegenover Voetbal International bevestigd dat het gaat om clubs uit het rechterrijtje van de Eredivisie.

Het contract van Lurlilng loopt komende zomer af. NAC heeft aangegeven zich schappelijk op te stellen wanneer Lurling per se weg wil uit het Rat Verlegh Stadion.