'Nederlanders krijgen olympische koorts te pakken'

Maarten (rubbereend)

De Nederlandse kaartverkoop voor de Winterspelen van Sochi verloopt uitstekend. Dat zegt althans de Nederlandse wederverkoper ATPI. Vooral de laatste weken zou er veel vraag zijn. Aantallen wil het bedrijf echter nog niet geven.

"Met name de schaatssessies verkopen goed", laat een woordvoerder van ATPI weten. Ook voor het snowboarden, shorttrackschaatsen en bobsleeën, de andere sporten waar Nederlanders aan meedoen is er gerichte vraag. "Maar als mensen toch gaan willen ze ook andere sporten zien", weet ATPI.

Nadat de eerste lading aan Nederland toegewezen kaarten was uitverkocht, verkreeg ATPI een twee lading. Sinds die vrijdag in de verkoop ging zou al zo'n driekwart aan de man zijn gebracht.

De Nederlandse vraag is opmerkelijk. Uit andere landen komen juist de berichten dat de vraag naar kaartjes tegenvalt. Angst voor terrorisme, gedoe om een visum te krijgen en dure hotels en vluchten worden als redenen genoemd. Drie weken voor de Spelen zijn dan ook nog dertig procent van alle beschikbare kaartjes niet verkocht.

Hoeveel kaartjes ATPI heeft verkocht maken het bedrijf pas na het begin van de Spelen bekend. Het bedrijf hoopt voor de Spelen nog een keer extra kaarten aan te kunnen bieden.