Obama bevestigt komst naar NSS

Harry

De Amerikaanse president Barack Obama komt naar de top voor nucleaire veiligheid (NSS) in Den Haag op 24 en 25 maart. Dat heeft het Witte Huis dinsdag bevestigd. Op de 26e bezoekt hij Brussel, waarna hij de dag daarna naar het Vaticaan reist.

Op de NSS in Den Haag zal Obama onder meer spreken met Nederlandse leiders, aldus het Witte Huis. De 26e reist hij naar Brussel, voor een top tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie. Onderdeel van dit bezoek zijn besprekingen met de voorzitters van de Europese Raad en de Europese Commissie, met Belgische leiders en met de secretaris-generaal van de NAVO Anders Fogh Rasmussen.

Obama zal met paus Franciscus onder andere van gedachten wisselen over de strijd tegen armoede en groeiende ongelijkheid. Verder wil de president in Rome spreken met zijn Italiaanse ambtgenoot Giorgio Napolitano en premier Enrico Letta.

Premier Mark Rutte is blij met Obamas komst Nederland. "Goed dat initiatiefnemer NSS er ook weer bij is", twittert hij. "Zie ook uit naar bilateraal bezoek."