Toivonen: "Nieuwe uitdaging in ander team"

Maarten (rubbereend)

Ola Toivonen sloeg afgelopen zomer een aanbieding van Norwich City af, en nu vervolgt hij zijn loopbaan bij het kleine Stade Rennes. Toch kijkt de Zweed uit naar zijn nieuwe club.

"Ik ben vijf jaar bij PSV geweest. Dit is een nieuwe uitdaging in mijn carrière, spelen in een ander team, een andere taal leren", zei hij volgens De Telegraaf bij aankomst in Rennes.

De vraag is echter of hij achteraf niet liever voor een avontuur in de Premier League had getekend. Volgens een aantal personen in zijn directe omgeving had Toivonen een verkeerd zelfbeeld. Hij verwachtte een aanbieding van een grote Europese club, die echter nooit kwam.

Omdat die interesse van een grote club uitbleef, schakelde de Zweed zelfs een andere zaakwaarnemer in. Martin Dahlin werd ingeruild voor Mino Raiola, die diverse Europese topspelers begeleidt. De samenwerking ging pas in oktober van start, waardoor de inmenging van Raiola belemmerend werkte bij de interesse vanuit Norwich.

Uiteindelijk lukte het Raiola alleen om Trabzonspor, een club uit Saudi-Arabië en Stade Rennes te overtuigen van de kwaliteiten van Toivonen. De Franse club staat slechts vijftiende in Ligue 1. Toivonen speelde sinds januari 2009 voor PSV.