Siemerink voorziet zware opgave in Davis Cup

Olga Kroeders

Davis Cup-captain Jan Siemerink verwacht een moeilijke wedstrijd tegen Tsjechië eind deze maand. "We moeten top zijn. Op een gemiddelde dag redden we het niet tegen de Tsjechen", zei de oud-tennisser. Hij presenteerde dinsdag zijn team, dat bestaat uit Robin Haase, Igor Sijsling, Thiemo de Bakker en Jean-Julien Rojer.

"Tsjechië is een beresterk team. Ze hebben niet voor niets de Davis Cup nu twee keer achter elkaar gewonnen", ging Siemerink in op de tegenstander. "Tomas Berdych staat al jaren in de top tien van de wereld. Hij is niet iemand die een grand slam wint, maar hij is de laatste tijd top bezig."

Siemerink koos voor De Bakker, ook al staat Jessa Huta Galung 45 plaatsen hoger op de wereldranglijst. "Ik vind Thiemo een uitgesproken Davis Cup-speler. Hij kan boven zichzelf uitstijgen en van toppers winnen", aldus Siemerink. "Jesse was natuurlijk teleurgesteld toen ik het hem vertelde, maar ik verwacht dat hij in de toekomst beschikbaar blijft."

Over de prestaties van de tennissers in het enkelspel bij de Australian Open was Siemerink niet tevreden. "Ze speelden daar niet op het niveau wat we nodig hebben om Tsjechië te verslaan." De Bakker werd al in de voorronde uitgeschakeld, terwijl Haase, Huta Galung en Sijsling de eerste ronde niet overleefden.