Merknaam zorgverzekeraar Agis verdwijnt

Harry

Zorgverzekeringsconcern Achmea schrapt de merknaam Agis per volgend jaar. De klanten van Agis en jongerenlabel TakeCareNow! gaan over naar Zilveren Kruis, een van de andere bedrijven van Achmea. Dat heeft Achmea dinsdag bekendgemaakt.

De samenvoeging van de merken moet de efficiëntie verbeteren en de marketingkosten omlaagbrengen, aldus het concern. Agis en Zilveren Kruis waren aan de achterkant al langere tijd samengevoegd. Zo werden al gezamenlijk contracten afgesloten met zorgaanbieders.

Het verdwijnen van Agis heeft waarschijnlijk ook consequenties voor een deel van het personeel, zegt een woordvoerder van Achmea. Hoeveel banen er gaan verdwijnen, wordt pas de komende tijd duidelijk. Het aantal te schrappen banen maakt deel uit van de vierduizend banen die in totaal bij Achmea gaan verdwijnen in de komende drie jaar, zoals in december werd aangekondigd.

Voor de klanten van Agis verandert er dit jaar nog niets. Voor volgend jaar krijgen de klanten in november een aanbieding onder de naam Zilveren Kruis.

De overgang van de Agis-klanten moet nog wel worden goedgekeurd door De Nederlandsche Bank.