Frijns blij met rol bij Caterham

Peterselieman

Robin Frijns werd vandaag benoemd tot reservecoureur bij het Formule 1-team Caterham. De Nederlander is blij dat hij na zijn gedwongen vertrek bij Sauber weer onder de pannen is. Hij zal bij het team uit Leafield een aantal vrijdagen in actie komen en stapt ook regelmatig in de simulator.

"Ik ben blij dat Caterham en Renault mij de kans hebben gegeven om in 2014 in de Formule 1 aanwezig te zijn. Tegenwoordig is het zeldzaam om een F1-team te vinden dat zoveel vertrouwen in een jonge coureur al ik heeft, maar tijdens de onderhandelingen kreeg ik sterk het gevoel dat ze echt in mij geloven en dat waardeer ik ten zeerste. Daarom had ik al enige tijd de voorkeur voor Caterham en ik ben blij dat het nu gelukt is."

"De voortekenen dat Caterham in de komende jaren naar voren zal komen op de grid zien er goed uit en ik heb het gevoel dat ieder teamlid er hard voor werkt om dit voor elkaar te boksen. Toen ik de fabriek voor de eerste keer bezocht zag ik dat de werksfeer in Leafield zeer positief is, wat mij meteen een goed gevoel gaf. Mijn doel voor dit seizoen is om het team waar ik kan te helpen en om de belangrijke ervaring op te doen om zo een plaatsje in het team en in de F1 te veroveren. Ik ga er vanuit dat we samen veel fantastische jaren kunnen hebben."