Newcastle winkelt opnieuw in Frankrijk en haalt Cabella

Pino112

Dat Newcastle United de Franse markt nauwgezet monitort mag geen geheim meer heten. Rémy Cabella is de volgende speler die de oversteek maakt naar Engeland.

De 23-jarige middenvelder verdient momenteel zijn brood bij Montpellier, maar verlaat die club in de zomer voor een avontuur bij Newcastle. Dat heeft de voorzitter van de Franse club, Laurent Nicollin, maandag bevestigd.

"We hebben een overeenkomst met de clubleiding van Newcastle", aldus Nicollin ten overstaan van Midi Libre. "Over de details wil ik niets kwijt. Wel kan ik zeggen dat Remy niet voor juni zal vertrekken. Dat staat vast."

Naar verluidt kon Cabella ook rekenen op de belangstelling van Arsenal en Manchester United. Beide Engelse grootmachten zouden de voormalig Frans jeugdinternational gevolgd hebben. Een concrete aanbieding bleef echter achterwege.

Newcastle wordt de tweede werkgever voor Cabella, die afkomstig is uit de jeugdopleiding van Montpellier. In totaal kwam hij tot dusver tijdens 68 officiële wedstrijden in actie. Daarin was hij vijftien keer trefzeker. Dit seizoen staat de teller op twintig duels en zes doelpunten.

Mogelijk speelt Newcastle met het aantrekken van de talentvolle middenvelder in op een mogelijk vertrek van sterkhouder Yohan Cabaye. De 28-jarige Fransman duikt voortdurend op in verschillende transferrubrieken, en zou hoog op het verlanglijstje van Arsène Wenger staan.