Staat blijft liefdesleven tbs'er in de gaten houden

Redactie

De Nederlandse staat blijft het liefdesleven van tbs'er Mustafa B. (47) uit Apeldoorn in de gaten houden. De rechtbank in Haarlem heeft zijn behandeling maandag met een jaar verlengd. B. klaagde twee weken geleden dat hij moeite heeft een nieuwe serieuze relatie aan te gaan. Vrouwen zouden uiteindelijk niet in zee willen met een tbs'er.

De tbs-behandeling van B. begon in 2008. Zijn behandelaars vinden dat de man zich sindsdien positief heeft ontwikkeld en dat er sprake is van vooruitgang. De situatie van B. is zelfs zo sterk verbeterd, dat hij sinds april vorig jaar is herenigd met zijn familie. Hij woont weer samen met zijn dochters van nu 21, 20 en 15 jaar oud.

Niettemin is verlenging van de tbs-behandeling geadviseerd. De rechtbank heeft het advies van de deskundigen overgenomen.

B. werd in 2004 veroordeeld tot negen jaar cel en tbs met dwangverpleging voor de gruwelijke moord op zijn toen 32-jarige echtgenote. De vrouw werd in Koog aan de Zaan overdag doorzeefd met kogels. Zij verbleef op dat moment in een blijf-van-mijn-lijfhuis, omdat ze het geweld van haar man niet meer aankon en op de vlucht was geslagen.