'Van der Garde gewipt bij Caterham'

Peterselieman

Het lijkt erop dat Giedo van der Garde geen tweede seizoen in de Formule 1 gegund is. De Nederlander hoopte op contractverlenging bij Caterham, maar die renstal heeft vandaag de logo's van de sponsoren van de coureur van de website verwijderd.

Van der Garde wordt met name gesponsord door McGregor, het bedrijf van zijn schoonvader Marcel Boekhoorn. Dat de logo's niet meer op de site van Caterham staan lijkt een teken aan de wand, al ontkent de renstal dat er al een rijderskeuze is gemaakt. Autosprint weet echter te melden dat het team kiest voor Kamui Kobayashi en Marcus Ericsson die beiden sponsorgeld meebrengen.

Kobayashi debuteerde eind 2009 voor Toyota als racecoureur in de Formule 1, waarna hij drie seizoenen voor Sauber uitkwam. Eind 2012 kreeg hij geen contractverlenging, maar de 27-jarige Japanner lijkt zich voor een terugkeer in de F1 op te kunnen maken. De 23-jarige Zweed Ericsson lijkt zich na vier seizoenen in de GP2 op te kunnen gaan maken voor zijn F1-debuut. Hij schijnt minimaal 100 miljoen Zweedse Kronen (ruim tien miljoen euro) mee te kunnen brengen.