André Rieu componeerde muziek Toscaanse Bruiloft

Daan de Witte (daan1601)

André Rieu heeft de filmmuziek verzorgd van de romantische komedie Toscaanse Bruiloft van Johan Nijenhuis. De violist en orkestleider componeerde speciaal voor de film drie nieuwe nummers Tuscan Wedding Waltz, Volare Con Te en Bella Tarantella en leverde daarnaast bestaand werk. Dat laat distributeur A-Film Benelux maandag weten.

"Toen de producenten van Toscaanse Bruiloft mij benaderden voor het maken van de score kon ik niet weigeren", zegt Rieu in een verklaring. "We hebben ons heerlijk op zijn Italiaans kunnen uitleven, zowel in meeslepende romantische melodieën, zoals Tuscan Wedding Waltz, als in de uitbundige, van levenslust stralende Bella Tarantella. De drie nieuwe nummers komen zeker op mijn eerstvolgende cd."

Toscaanse Bruiloft, van de makers van Verliefd op Ibiza, speelt zich af in het romantische Toscane, waar veel Nederlandse stellen trouwen. Sanne, een rol van Sophie van Oers, runt er met haar vader en zijn vriendin een landhuis waar vaak trouwfeesten plaatsvinden. Ze gaat op in het geluk van anderen, maar cijfert daardoor zichzelf iets te vaak weg. Dan verschijnt de knappe Jeroen, gespeeld door Jan Kooijman, in haar leven.

Toscaanse Bruiloft, met ook Lieke van Lexmond, Diederik Ebbinge, Matteo van der Grijn, Ernst Daniël Smid en Simone Kleinsma draait vanaf 30 januari in de Nederlandse bioscoop.


André Rieu componeerde muziek Toscaanse Bruiloft (Foto: Novum)