[AO] Cibulkova schakelt Sharapova uit

Frank (franklop)

In navolging van Serena Williams is ook Maria Sharapova uitgeschakeld op de Australian Open. De als derde geplaatste Russin liet zich maandag in de achtste finales verrassen door de Slowaakse Dominika Cibulkova (20): 6-3, 4-6 en 1-6. Titelverdedigster Victoria Azarenka, de nummer twee van de plaatsingslijst, sloeg zich wel naar de kwartfinale.

De 26-jarige Sharapova was in de eerste set oppermachtig, maar in het tweede en derde bedrijf sukkelde ze met haar opslag en maakte ze liefst 45 onnodige fouten. Nadat ze in de tweede set van een 5-0 achterstand was teruggekomen tot 5-4 pakte Cibulkova alsnog de set. Na een blessurebehandeling kon Sjarapova de partij in de derde set niet meer in haar voordeel kantelen.

Voor Sharapova, die last had van haar heup, was het pas het derde toernooi na een lange absentie vanwege schouderklachten. Ze was in 2008 de beste in Melbourne en was er twee keer verliezend finalist.

De volgende tegenstander van Cibulkova is Simona Halep, die voor het eerst in de kwartfinales van een grandslamtoernooi staat. De 22-jarige Roemeense, als elfde geplaatst, versloeg de Servische Jelena Jankovic (8) met 6-4, 2-6 en 6-0.

Azarenka rekende af met de Amerikaanse Sloane Stephens (13). De Wit-Russin trok met 6-3 en 6-2 aan het langste eind en stuit bij de laatste acht op de Poolse Agnieszka Radwanska (5) of Garbine Muguruza uit Spanje.