Shorttracker Knegt: "Ik was gewoon boos op mezelf"

Frank (franklop)

Het EK was niet het toernooi van Sjinkie Knegt. De shorttracker uit Bantega was na de estafette zo gefrustreerd dat hij zijn beide middelvingers opstak. Knegt werd geschrapt uit de uitslag van het individuele toernooi. "Ik was gewoon boos op mezelf", verklaarde hij na afloop. "Na alles wat er is gebeurd, brak er iets in mij. Daarom reageerde ik zo."

Op de 1000 en 1500 meter was de Fransman Thibaut Fauconnet de grote kwelgeest van Knegt. "Ik werd twee keer door hem afgesneden. Ik ben daar echt pissig over."

Ook bondscoach Jeroen Otter vond het gedrag van Fauconnet niet kunnen. "Wat Fauconnet deed, vind ik erger dan de reactie van Sjinkie", steunt hij zijn pupil. "Ik keur het niet goed, maar het gebeurt in het heetst van de strijd. Je moet je gevoelens ook uiten. Iemand doelbewust aan de kant beuken vind ik van een hele andere orde."

Na afloop besefte Knegt dat zijn gedrag niet correct was. "Het gebaar was niet slim. Dit had gewoon niet moeten gebeuren. Het liep niet zoals ik het wilde. Op een gegeven moment voel je het hele toernooi door je vingers glippen. Ik kwam hier om te winnen."

Otter relativeerde de rode kaart van Knegt nog even. "Nu is het even heel erg, maar het is beter dat het nu gebeurt dan in Sochi. Morgen gaan we weer verder met het leven en gaat de focus op Sochi. Daar draait het toch allemaal om."