[NFL] Broncos ten koste van de Patriots naar de Super Bowl

Joost (Hoogstaande)

De Denver Broncos zijn als eerste team doorgedrongen naar de Super Bowl. In Denver werden de New England Patriots met 26-16 verslagen.

De Broncos stonden de gehele wedstrijd op voorsprong. Ze openden de score na ruim elf minuten door een field goal van Matt Prater. In het tweede kwart bouwden ze de voorsprong uit naar tien punten door een touchdown van Jacob Tamme. Tamme stond volledig vrij in de endzone om de pass van quarterback Peyton Manning te ontvangen. De Patriots konden vervolgens hun drive niet omzetten in een touchdown en moesten genoegen nemen met een field goal van Stephen Gostkowski. Prater zette vlak voor het einde van de eerste helft de voorsprong van de Broncos weer op tien punten.

In het derde kwart vergrootten ze de voorsprong door een touchdown van Demaryius Thomas. Hierdoor werd het voor de Patriots lastig om nog terug te komen in de wedstrijd. De ploeg uit New England liet het er echter niet bij zitten en ging op zoek naar de aansluiting in de wedstrijd.

Het was echter opnieuw Prater die een field goal scoorde waardoor de wedstrijd gespeeld leek. De Patriots scoorden een touchdown via Julian Edelman om nog wat in te lopen, maar Prater scoorde vervolgens zijn vierde field goal van de wedstrijd. Patriots' quarterback Tom Brady en zijn ploeg probeerden met man en macht nog wat terug te doen en scoorden opnieuw een touchdown, ditmaal via Brady zelf die een opening zag en de bal de endzone in rende. De Patriots moesten voor een conversion van twee punten gaan om in twee scorende plays gelijk te kunnen maken. De conversion werd echter door de verdediging van de Broncos goed gestopt waardoor de wedstrijd gespeeld was.

De Broncos zijn hierdoor het eerste team die een plek in de Super Bowl hebben veroverd. De Seattle Seahawks en de San Francisco 49ers strijden om 00.30 Nederlandse tijd om de tegenstander van de Broncos te worden.