[Serie A] Balotelli bezorgt Seedorf zege bij debuut

Pino112

Clarence Seedorf het zijn eerste zege als trainer van AC Milan op zak. Een penalty van Mario Balotelli leverde zondagavond drie punten op tegen Hellas Verona (1-0).

Seedorf was woensdagavond als een held onthaald in Milaan en zat zondag voor het eerst in een maatpak op de bank in San Siro. De nieuwe coach van de Rossoneri werd geflankeerd door assistent Mauro Tasotti. Seedorf had in het competitieduel met Hellas Verona basisplaatsen ingeruimd voor Urby Emanuelson en Nigel de Jong.

De bezoekers stonden voor de wedstrijd zeven plaatsen hoger met een voorsprong van tien punten op nummer twaalf Milan. Dat was op het veld niet te zien. Hellas trok zich veelal terug rond de eigen zestien. Milan had zeer veel moeite om door de defensieve stellingen van nummer vijf van de Serie A te komen.

Hellas-doelman Rafael hoefde zich zelden bovenmatig in te spannen voor rust. Kaká dook onder een voorzet van Keisuke Honda door en Riccardo Montolivo haalde van afstand uit. Het vlammende schoot scheerde langs de paal. Verder dan die mogelijkheden kwam Milan eigenlijk niet in een weinig verheffende eerste helft.

Met Edgar Davids op de tribune, hij wordt genoemd als mogelijk nieuwe assistent van Seedorf, bleef het beeld na de pauze hetzelfde. De thuisploeg worstelde met de bezoekers uit Verona, die niet konden beschikken over Luca Toni. Tien minuten voor tijd kwam Milan toch aan de leiding in de stromende regen.

Kaká werd onderuit gehaald door Alejandro González en verdiende een strafschop. Mario Balotelli ging achter de bal staan en faalde niet: 1-0. Hellas kroop in de slotminuten nog uit de schulp, maar Milan wist de eerste zege voor Seedorf over de streep te trekken. Milan klimt door de winst naar de elfde plaats.