Koeman: "Ik heb genoten op de bank"

Pino112

Feyenoord-coach Ronald Koeman was erg tevreden met de wijze waarop zijn team bij FC Utrecht won. Feyenoord bleek in De Galgenwaard ruim te sterk (2-5).

Feyenoord blijft door de overwinning bovenin meedoen. De huidige nummer vier in de Eredivisie houdt het gat met koploper Vitesse op vier punten. Feyenoord creëerde kans op kans in Utrecht, maar zag de thuisploeg de twee kansen die ze kregen ook direct benutten. Jens Toornstra vond twee keer het net voor de Domstedelingen.

Toch ging Feyenoord met een voorsprong de rust in. Ruben Schaken, Graziano Pellè en Stefan de Vrij maakten de doelpunten van Toornstra ongedaan. In de tweede helft liepen de Rotterdammers uit naar een ruime zege. Schaken maakte zijn tweede goal van de middag en het slotakkoord was voor Tonny Vilhena.

Koeman toonde zich tevreden na de 2-5 zege. "Ik heb genoten op de bank. We hebben vanaf de eerste minuut goed gespeeld. We hebben veel kansen gecreëerd en vijf goals gescoord. Dat is meer dan goed. Het enige wat je de ploeg kan verwijten, is dat ze het niet eerder afgemaakt hebben", zei de coach tegen FOX Sports.

"Dit was één van de betere uitwedstrijden. Het elftal herkent steeds beter waar de kracht ligt. We vroegen ons lange tijd af wat we uit anders deden dan thuis. Vandaag hebben we ook uit vroeg druk gezet en het initiatief genomen", aldus Koeman, die zich kan opmaken voor het bekerduel met Ajax volgende week.

FC Utrecht-collega Jan Wouters vond de overwinning van Feyenoord meer dan verdiend. "Ik vond dat wij de goals te makkelijk weggaven. Als de backs beter uitstappen, dan zijn twee doelpunten al buitenspel. Dat is scherpte, maar Feyenoord was vandaag gewoon de betere ploeg", aldus de oud-teamgenoot van Koeman.