Schansspringer Bardal wint ingekorte wedstrijd

heywoodu

Schansspringer Anders Bardal heeft in Zakopane zijn eerste overwinning in ruim een jaar geboekt. In een door de weersomstandigheden ingekorte wedstrijd was de Noor na één ronde de beste.

De omstandigheden in het Poolse Zakopane veranderden per springer. Zo had Bardal een sterke wind van voren, terwijl Peter Prevc na hem wind in de rug had. De Sloveen slaagde er wel in om een goede sprong af te leveren, waarmee hij naar de tweede plek achter Bardal ging. Prevc was de enige springer die met rugwind bij de beste tien wist te komen. Derde werd de Duitser Richard Freitag. 

De nummers negen en zeven van de World Cup, Thomas Diethart en Andreas Wellinger, hadden teveel last van water in het aanloopspoor en mochten na de laatste springer nog een poging wagen. Na vele vertragingen leverde het echter niks op en waren de problemen niet opgelost. Oostenrijker Diethart kwam niet verder dan de 43e plaats, terwijl Wellinger zelfs 50e en laatste werd. De Oostenrijkse coach Alexander Pointer probeerde nogmaals protest in te dienen, maar tevergeefs. Na korte tijd wachten werd besloten dat de uitslag van de eerste ronde genomen zou worden als uitslag van de wedstrijd.