Frenzel voltooit triple in noordse combinatie

heywoodu

Eric Frenzel heeft ook de derde en laatste wedstrijd in de Nordic Combined Triple op zijn naam geschreven. Daarmee is de Duitser de eerste winnaar van deze nieuwe "etappewedstrijd" in de noordse combinatie.

De Noor Håvard Klemetsen was opnieuw de winnaar van het schansspringen, maar hij wist slechts tien seconden voorsprong bij elkaar te springen ten opzichte van Frenzel. Ook de derde en vierde plaats gingen naar Duitsland, dankzij Tino Edelmann en Johannes Rydzek. Zij moesten echter al meer dan een minuut toegeven op Klemetsen en Frenzel.

Bij het langlaufen moest dit keer 15 kilometer afgelegd worden, 5 kilometer langer dan in normale wedstrijden. Na minder dan een derde van de afstand had Frenzel de Noor Klemetsen al bijgehaald en van zich af weten te schudden. Daarachter ontstond al snel een groep met Rydzek, Edelmann en de Noor Magnus Moan. Deze bleven lang bij elkaar, tot Edelmann moest lossen. Een kleine 2 kilometer voor de finish moest ook Rydzek zijn Noorse rivaal laten gaan. Moan leek landgenoot Klemetsen nog in te gaan halen, maar slaagde daar niet in. Frenzel won onbedreigd, met de twee Noren achter hem.