De Bruyne verloor bij Chelsea het plezier

Pino112

Kevin De Bruyne is dolblij met zijn transfer naar VfL Wolfsburg. De Belgische middenvelder had het bij Chelsea niet meer naar zijn zin.

"Afgelopen zomer overtuigde José Mourinho mij om te blijven, ook al was er een bod binnengekomen van Borussia Dortmund", zegt De Bruyne in Het Laatste Nieuws. "Ik heb ook met Atlético Madrid gepraat, maar ik wist niet zeker of ik daar veel zou spelen." Wolfsburg betaalde uiteindelijk 21,5 miljoen euro om De Bruyne over te nemen.

"Ik ben niet bij Chelsea vertrokken omdat ik naar het WK moet, want dat kan na drie duels al voorbij zijn. Ik ben vooral weggegaan, omdat ik het plezier was kwijtgeraakt." De Bruyne vertelt dat hij keihard trainde en drie kilo verloor, maar dat de situatie met Mourinho niet veranderde.

De moeizame relatie tussen Mourinho en De Bruyne kwam voor het eerst aan het licht toen de Portugees zijn speler bekritiseerde in de media. "Mijn voorbereiding op het seizoen was goed en mijn eerste wedstrijd ook. Ik weet nog steeds niet waarom ik na de wedstrijd tegen Manchester United mijn plek verloor", zegt hij.

"Ik heb het Mourinho ook nooit gevraagd en hij heeft nooit tegen mij gezegd dat ik niet goed trainde. Het is jammer dat hij dat op een persconferentie wel zei, want het klopt niet. Op de training geef ik altijd 100 procent. Die uitspraken hebben een verkeerd beeld over mij gecreëerd."