Sloveense schansspringers winnen in Zakopane

heywoodu

In Zakopane heeft het Sloveense team de landenwedstrijd in de World Cup schansspringen gewonnen. Jurij Tepes, Jernej Damjan, Robert Kranjec en Peter Prevc waren vooral dankzij een zeer sterke laatste serie sprongen te goed voor Duitsland en Oostenrijk.

Na de eerste ronde gingen de Duitsers aan de leiding, vooral dankzij een bijzonder goede sprong van Andreas Wellinger. Andreas Wank, Richard Freitag en Severin Freund waren niet zo sterk als hun teamgenoot, maar konden genoeg punten bij elkaar springen voor de leiding. Het Oostenrijk van Michael Hayböck, Manuel Poppinger, Thomas Diethart en Gregor Schlierenzauer volgde op minder dan twee punten. Derde stond Polen, wat met Klemens Muranka, Dawid Kubacki, Jan Ziobro en Kamil Stoch louter springers uit Zakopane in de gelederen had.

In de finaleronde konden met name de Duitsers Wellinger en Freund niet overtuigen. Dankzij geweldige springen van Kranjec en slotspringer Prevc slaagden de Slovenen erin om er met de overwinning vandoor te gaan. De Oostenrijkers Hayböck en Schlierenzauer deden het opnieuw goed, maar Poppinger en Diethart kwamen niet verder dan een zeer matige sprong. Ze slaagden er nog wel net in om Polen van zich af te houden en de derde plek te pakken.