[PL] Arsenal en Manchester City winnen simpel

Boris (borisz)

Arsenal blijft koploper in de Premier League. De ploeg van Arsène Wenger versloeg Fulham zaterdag in een Londens onderonsje met 2-0. Santi Cazorla verschalkte doelman Maarten Stekelenburg twee keer en werd zo de man van de wedstrijd voor de thuisploeg.

Manchester City nam in eigen huis laat afstand van Cardiff City: 4-2. Yaya Touré en Sergio Aguëro stelden de zege in het laatste kwartier met hun treffers zeker, nadat Edin Dzeko en Jesus Navas de titelkandidaat in de eerste helft aan een 2-1 voorsprong hadden geholpen. City volgt Arsenal op een punt.

Manchester United kan Arsenal en City zondag een dienst bewijzen door Chelsea te verslaan. De ploeg van Jose Mourinho komt bij een nederlaag op vijf punten achterstand van Arsenal.

City-huurling John Guidetti debuteerde voor Stoke City. De oud-spits van Feyenoord viel elf minuten voor tijd in tegen Crystal Palace, dat Stoke met 1-0 versloeg door een goal van Jason Puncheon. Oud-eredivisiepelers Erik Pieters, Oussama Assaidi en Marko Arnautovic kwamen allemaal in actie voor de verliezende ploeg.

Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel begonnen in de basis bij Norwich City. Ryan Bennet kroonde zich met een treffer in de 87e minuut tot matchwinner tegen Hull City: 1-0. Norwich kon de drie punten goed gebruiken. De ploeg staat nu vijf punten boven de degradatiestreep.

Tim Krul en Vurnon Anita maakten de wedstrijd vol voor Newcastle United, dat met 3-1 won op bezoek bij West Ham United. Yohan Cabaye (2x) en Loïc Rémy vonden het net voor de uitploeg. Newcastle bezet plek acht.