Frenzel wint opnieuw in Seefeld

heywoodu

Eric Frenzel heeft in Seefeld ook de tweede wedstrijd in de Nordic Combined Triple gewonnen. Na 10 kilometer langlaufen, twee keer zoveel als een dag eerder, kwam de Duitser opnieuw solo over de streep.

Dit keer won Frenzel zelfs al het schansspringen 's ochtends, waardoor hij voor het langlaufen als eerste mocht vertrekken. Håvard Klemetsen pakte de tweede plek en mocht elf seconden na Frenzel vertrekken. Johannes Rydzek uit Duitsland en de Noor Magnus Moan moesten ongeveer een minuut wachten.

Al snel was duidelijk dat Klemetsen niet mee zou spelen voor het podium. Frenzel bleef eenzaam op kop, terwijl Moan de achtervolging inzette. Rydzek bleef constant achter Moan, om geen enkel kopwerk te doen voor de concurrent van zijn landgenoot. Na zo'n drie kilometer had het duo Klemetsen te pakken, die er drie kilometer verderop niet meer bij kon blijven. Waar Moan in eerste instantie nog veel tijd goed kon maken op Frenzel lukte dat aan het eind niet meer. Rydzek kon zelfs nog profiteren van zijn afwachtende houding en sprintte naar de tweede plek voor de Noor, een kleine halve minuut achter winnaar Frenzel.