Biatleet Schempp wint opnieuw

heywoodu

De Duitse biatleet Simon Schempp heeft bij de World Cup in Antholz de achtervolging gewonnen. In tegenstelling tot de sprint van een dag eerder mocht hij dit keer wel alleen bovenaan het podium staan.

Schempp mocht vanwege zijn gedeelde zege in de sprint als eerste vertrekken, samen met de Italiaan Lukas Hofer. Bij de eerste keer schieten maakte Schempp direct een fout, terwijl Hofer zelfs twee keer de strafronde in moest. Arnd Peiffer uit Duitsland nam de leiding met een ruime voorsprong op Oostenrijker Dominik Landertinger. Deze viel bij de volgende schietbeurt weg door twee fouten. Ook Peiffer maakte een fout, maar Schempp raakte wel alles. Hierdoor gingen de twee Duitsers samen op weg, achtervolgd door Timofey Lapshin uit Rusland.

De drie koplopers konden geen van allen foutloos blijven bij schietbeurt drie, waar de Fransman Jean-Guillaume Beatrix van profiteerde. Hij nam de leiding, op tien seconden gevolgd door een groep met onder meer Krasimir Anev uit Bulgarije en de twee Duitsers. Bij de laatste serie schoten kon Beatrix de druk niet aan, terwijl Schempp, Anev en de als twintigste gestarte Ole Einar Bjørndalen wel foutloos bleven. Schempp kon relatief onbedreigd naar de overwinning lopen, terwijl Beatrix terugkwam en de tweede plaats pakte. Bjørndalen moest zich ook gewonnen geven tegenover zijn landgenoot Henrik L'Abee Lund, die derde werd.