Zege voor biatlete Henkel

heywoodu

Biatlete Andrea Henkel heeft in Antholz de achtervolging gewonnen. De Duitse wist in de laatste meters de Wit-Russische Nadezhda Skardino voor te blijven. 

Als eerste mocht de Française Anais Bescond, winnares van de sprint, vertrekken. Henkel volgde zeven seconden later, met onder anderen Darya Domracheva en Tora Berger kort daarop. Bij de eerste schietbeurt maakte van de toppers alleen Berger een fout, waardoor de Noorse één strafronde moest lopen. Na twee schietbeurten had Domracheva een grote voorsprong genomen, op ongeveer een halve minuut van de Wit-Russische volgde een groep met onder meer Bescond, Henkel, Skardino en Berger. Bij de derde schietbeurt maakte Domracheva haar eerste twee fouten. Hierdoor moest ze in de achtervolging op de foutloze Bescond, Henkel, Skardino en de Finse Kaisa Mäkäräinen. Het duurde niet lang voor ze zich bij de kopgroep voegde.

In de laatste schietbeurt ging het echter opnieuw twee keer fout voor Domracheva. Alleen Henkel en Skardino wisten foutloos te blijven. Doordat Skardino problemen met haar geweer had was ze tien seconden later klaar dan Henkel en moest ze in de achtervolging. Ze leek Henkel bij te gaan halen, maar de Duitse kon het net volhouden en kwam anderhalve seconde voor Skardino over de finish. Berger pakte de derde plek. De Nederlandse Chardine Sloof, gestart als 44e, leek op weg om het beste resultaat uit haar carrière van donderdag te verbeteren. In de laatste schietbeurt maakte ze echter twee fouten, waardoor ze terugviel naar de 49e plaats.