McLaren komt niet door crashtest FIA

zoem

De ontwikkeling van de McLaren-bolide voor 2014 zou vertraging hebben opgelopen, nadat de wagen niet door de verplichte crashtests van de FIA is gekomen. De MP4-29, welke ontworpen wordt door Matt Morris, zal hierdoor mogelijk niet ten tonele verschijnen tijden de eerste test in Jerez.

De MP4-29 zal op 24 januari worden gepresenteerd aan het grote publiek. Vanwege de opgelopen vertraging zal mogelijk niet de uiteindelijke wagen te zien zijn, maar slechts een prototype.

In een reactie liet McLaren het volgende weten: "In deze tijd van het jaar is het normaal dat elk team de limiet opzoekt om de beste prestaties eruit te halen, en crashtests horen daarbij. McLaren zal aan alle tests voldoen vóór de baantest."

Nu de positie van Martin Whitmarsh als teambaas op losse schroeven staat, moeten wellicht ook algemeen directeur Jonathan Neale en sportdirecteur Sam Michael het veld ruimen. Ron Dennis is naar verluidt al bezig om te kijken of hij Ross Brawn binnen kan halen als nieuwe teambaas. De aanstelling van Brawn zou goed passen bij McLarens overstap naar de Honda-motor in 2015. De Brit heeft nog altijd een goede band met de Japanse motorfabrikant.